Fiets van de zaak in 2020

 • Fiets van de zaak in 2020

  Vanaf 2020 komt er een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Dat is een fiets die eigendom is van de werkgever, maar door de werknemer wordt gebruikt. Hieronder 6 punten die goed zijn om te weten.

   

  1. Bijtelling

  Er gaat een algemene bijtelling gelden van 7% over de consumentenadviesprijs. Houd er dus rekening mee dat de factuurprijs anders kan zijn dan de consumentenadviesprijs. Als u als werkgever namelijk korting krijgt bij de aanschaf van de fiets, moet u voor de bijtelling uitgaan van de waarde zonder korting.

   

  2. Voor welke fiets?

  De regeling geldt voor elk soort fiets, dus ook voor elektrische fietsen of zelfs bakfietsen. Ook is er geen beperking in de waarde van de fiets.

   

  3. Accessoires

  Bepaalde accessoires tellen mee in de waarde van de fiets. Het gaan dan om accessoires die onderdeel uitmaken van de fiets zelf, bijvoorbeeld een duurdere accu dan de standaardaccu op de elektrische fiets. Andere accessoires zoals een fietspak, fietshelm of fietstas mag u als werkgever ook vergoeden aan uw werknemer, maar deze tellen niet mee in de aanschafwaarde  van de fiets. Als u deze vergoedt, gaan deze accessoires af van het forfait in de werkkostenregeling.

   

  4. Reiskostenvergoeding

  Als de werknemer een reiskostenvergoeding ontvangt, stopt deze vergoeding zodra de werknemer een fiets van de zaak krijgt. Een werknemer die afwisselend met zijn privéauto en de fiets van de zaak naar het werk komt, krijgt alleen reiskostenvergoeding voor de dagen waarop hij met zijn privé auto naar het werk komt.

   

  5. Werkgever is eigenaar van de fiets

  Bij de fiets van de zaak regeling blijft de werkgever eigenaar van de fiets. Dit houdt ook in dat als de werknemer uit dienst gaat, hij de fiets óf moet teruggeven aan de werkgever óf de fiets alsnog moet kopen tegen de economische waarde op dat moment.

   

  6. Auto van de zaak en fiets van de zaak

  De werknemer die een auto van de zaak heeft, kan daarnaast ook een fiets van de zaak  hebben.

   

   

   

  Bron: Fri, 18 Oct 2019 09:10:23 +0100